SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skillingaryds Gymnastikförening
Barngymnastik
Lekande gymnastik för grundläggande motorisk träning. 
 
Barngymnastiken startar vid 2 års ålder tillsammans med förälder. Då barnen är 3 år fortsätter de i grupper utan föräldrar och vi erbjuder barngymnastik t.o.m. 6 år. Gruppindelning sker efter födelseår.
 
I barngymnastiken leker vi och låter barnen lära sig olika färdigheter och testa sina möjligheter såsom motorik, samarbete och gemenskap. Vi varvar med olika redskap som boll, ärtpåsar, hopprep, balansövningar och redskapsgymnastik. 
 
Barnets allsidiga idrottsutveckling och glädje är normgivande för verksamheten. Barngymnastiken ska också fylla en uppgift i fostran av barn i gruppgemenskap, ansvarstagande och hänsyn. För att barnen skall utvecklas med gymnastiken ökar vi svårighetsgraden successivt. 
 
Utrustning
För säkerheten och för att bygga upp fotens muskler på rätt sätt rekommenderas att barnet använder mjuka skor (av typen plastisock eller danssko). 
 
Välj kläder som är mjuka och följsamma och som är lätta för barnet att röra sig i.
 
Medföljande vattenflaska under gymnastikklassen blir lätt ett orosmoment. Därför ber vi er att lämna eventuell vattenflaska i omklädningsrummet.
 
 
Ledare för Barngymnastik
 
 
Gruppträning
Barn och Ungdom
Löpargruppen